Україна і світ

головні новини за 7 червня 2024 року

Фото: Факти ICTV

В Україні досі діють графіки відключення електроенергії, проте в Міненерго планують оновити порядок погодинних відключень, щоб зменшити тривалість обмежень.

Президент США Джо Байден оголосив про виділення нового пакета військової допомоги Україні на суму $225 млн.

Франція та Україна підписали угоду про допомогу для відбудови української критичної інфраструктури на суму €200 млн.

Зараз дивляться

Що відбулося в Україні та світі за добу 7 червня 2024 року – читайте далі в матеріалі на сайті Факти ICTV.

Графік відключення світла

В Україні анонсували роботу нового порядку графіків погодинних відключень електроенергії в тестовому режимі з суботи, 8 червня.

Як стверджує перший заступник глави Міністерства енергетики України Юрій Власенко, це дасть можливість зменшити тривалість обмежень постачання світла.

За його словами, оператор системи розподілу, тобто обленерго, має забезпечити черги відключень так, щоб використовувати виключно ліміт.

За розрахунками фахівців, кількість черг має бути меншою, а світло в будинках українців буде наявним більшу кількість годин.

Фото: Pexels

Пакет військової допомоги від США

Під час зустрічі із президентом Володимиром Зеленським у Франції президент США Джо Байден оголосив про виділення нового пакета військової допомоги Україні на суму $225 млн.

За оприлюдненою Міністерством оборони США інформацією стало відомо, що увійде до нового пакета підтримки.

Фото: Офіс президента

До нього увійдуть ракети для зенітно-ракетних комплексів HAWK, зенітні ракети Stinger, боєприпаси для систем HIMARS, 155-мм гаубиці, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, 81-мм міномети, бронетранспортери М113, причепи для перевезення важкого обладнання.

Також у пакет допомоги увійшли берегові та річкові патрульні катери, ракети з оптичним відстеженням і проводовим наведенням (TOW), протитанкові комплекси Javelin та AT-4, боєприпаси для стрілецької зброї та гранати, підривні боєприпаси, прилади нічного бачення, запасні частини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

€200 млн для відбудови України

Франція та Україна підписали угоду про допомогу для відбудови української критичної інфраструктури.

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що підписана угода про фонд €200 млн, призначених для підприємств, які інвестуватимуть в критичну інфраструктуру України для відбудови.

Водночас Франція та Україна вирішили, що €60 млн з зазначеного фонду будуть присвячені енергетичному сектору та його пріоритетам.

Угода з Францією про виробництво боєприпасів

Представники українських та французьких компаній підписали ліцензійну угоду про створення спроможності з виробництва боєприпасів за ліцензією компанії KNDS France/Nexter.

Сторони підписали заяви про наміри щодо створення центру обслуговування та ремонту техніки KNDS France/Nexter в Україні, а також використання технології 3D-друку для виготовлення запчастин до продукції компанії.

Фото: Офіс президента

Бронювання рятувальників і поліцейських

Постановою Кабінету міністрів ухвалено рішення про бронювання 90% рятувальників і поліцейських від мобілізації під час воєнного стану.

За словами очільника МВС України Ігоря Клименка, 10% співробітників ДСНС мають вибір мобілізовуватися до лав Збройних сил України, Національної гвардії або Державної прикордонної служби.

Водночас 10% правоохоронців, які підлягають мобілізації, можуть долучитися до бригади Лють або додатково створених трьох бойових бригад Національної поліції України.

Фото: ДСНС

Атака дронів на Крим

Внаслідок атаки дронів по російській військовій частині в окупованому Криму пошкоджено дві радіолокаційні станції та поранено військовослужбовця Збройних сил РФ, стверджують джерела ASTRA.

Як йдеться у повідомленні, військова частина розташована у селі Мисове в Ленінському районі на території Кримського півострова.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-07 22:35:44

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин