Україна і світ

Дмитро Дульфан помер – що відомо про смерть художника

Український художник та графік Дмитро Дульфан помер у віці 52 років. Про це у соціальних мережах повідомили рідні та друзі митця.

Дмитро Дульфан помер – що відомо

Що стало причиною смерті Дмитра Дульфана – наразі невідомо. Також поки немає подробиць, коли і де відбудеться прощання з митцем.

Зараз дивляться

Зазначимо, що Дмитро народився у 1971 році в Одесі в сім’ї художника Люсьєна Дульфана. Після закінчення дев’яти класів школи вступив до Одеського художнього училища імені М. Б. Грекова, де навчався до 1990 року. Розпочав творчу діяльність живописця, перформера та графіка. У 1992-му Дульфан став учасником руху Українська хвиля.

Як молодший інспектор брав участь в групі Медична герменевтика. У 1993 році взяв участь в перформансі Гральний дім у Москві, після чого розпочав тривалу співпрацю з концептуалістом Аркадієм Насоновим зі столиці РФ.

1994 року Дульфан заснував психоделічний простір Лабораторія Світла і Сенсу, де практикувались екперименти художників різних країн. З 2000 року Дмитро працював в стилі панк-гламуру.

– Але це частина такого собі психоделічного українського мистецтва. Природа походження — звичайно ж, з Одеси. Воно трохи одеське, тому що підводні форми є. Розумієш, я в дитинстві любив плавати з маскою, і тому мої об’єкти нагадують підводний світ,- так оцінював свою творчість митець.

Фото: Дмитро Дульфан

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-17 13:37:30

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин