Україна і світ

Депортація українських дітей – Лукашенко сприяє вивезенню дітей до Білорусі

Білоруські чиновники продовжують брати участь у незаконній депортації українських дітей до Білорусі та навчати їх за білоруськими програмами.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Патріотичне виховання” для дітей із Мелітополя

10 червня в Мінську голова російсько-білоруської громадянської ініціативи «Союз» Сергій Лущ зустрівся з групою із 32 дітей з окупованого Мелітополя Запорізької області.

Зараз дивляться

За словами Луща, організація Союз спільно з окупаційною адміністрацією Запорізької області організовує поїздки в Білорусь, де для українських дітей проводять так зване патріотичне виховання.

Таке “патріотичне виховання” передбачає уроки військової історії Росії та Білорусі в рамках кремлівського трактування Великої Вітчизняної війни.

У листопаді 2023 року Держдепартамент США і Лабораторія гуманітарних досліджень Єльського університету підтвердили, що білоруські чиновники допомагають росіянам у систематичній депортації українських дітей на територію РФ і Білорусі, де для них проводять різні програми з перевиховання.

Аналітики ISW вже давно вважають, що білоруські чиновники, включно з президентом Білорусі Олександром Лукашенком, безпосередньо залучені до російської кампанії з депортації та перевиховання українських дітей.

Депортація дітей до РФ

Російські чиновники і пропагандисти продовжують депортувати українських дітей до Росії в літні табори відпочинку і для так званого патріотичного виховання.

Так, уповноважена президента РФ з прав дитини Марія Львова-Бєлова рекламувала літній табір у Воронезькій області для дітей з окупованої Донеччини як можливість відпочити і відновитися після життя в зоні боїв.

Медіа-канал “Луганської Народної Республіки” Luhanmedia повідомив, що група дітей віком від 8 до 17 років з окупованого Первомайського району Луганської області прибула до Калузької області в літній табір Дружба.

Керівник медіапроєкту WarGonzo Семен Пегов організував відвідування Смоленської області підлітками з окупованих регіонів України, а також із Білорусі та Абхазії, щоб вони “перейнялися любов’ю до російської Батьківщини”. Там дітей навчатимуть військових навичок.

Аналітики ISW вказують на те, що російські чиновники використовують літні канікули та табори для депортації та ідеологічного перевиховання українських дітей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-12 07:29:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин