Україна і світ

Ці препарати покращують когнітивні функції людей старше 60 років – дослідження

Дослідження британських вчених показало, що щоденний прийом білкових і пребіотичних добавок може покращити результати тестів на пам’ять у людей старше 60 років.

Такий самий тест використовується для виявлення ранніх ознак хвороби Альцгеймера.

Як проходило дослідження

У дослідженні брали участь 36 пар близнюків віком старше 60 років.

Зараз дивляться

Учасників випадковим чином розділили на групи, де один близнюк отримував щоденний пребіотик у білковому порошку, а інший — плацебо.

У дослідженні використовували пребіотики інулін та фруктоолігосахариди (FOS) — харчові волокна, які сприяють розвитку корисних бактерій у кишківнику.

Що покращує когнітивні здібності

Через три місяці близнюки, які приймали пребіотики, показали кращі результати у когнітивних тестах, порівняно з тими, хто отримував плацебо.

Також учені виявили зміни у мікробіомі кишківника. В учасників, які вживали інулін та FOS, збільшилась кількість біфідобактерій, що покращують когнітивні функції.

– Це дає величезні перспективи для покращення здоров’я мозку та пам’яті нашого старіючого населення, — зазначила Мері Ні Лохлайнн, дослідниця геріатричної медицини з Королівського коледжу Лондона.

Науковці зазначають, що наступним кроком є дослідження тривалості ефектів пребіотиків та їх впливу на більші групи людей.

Джерело: Nature Communications

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-26 12:28:13