Суспільне мовлення

Безготівкова оплата у громадському транспорті Львова та області: що змінилося 15 листопада

Від сьогодні, 15 листопада, у Львові розпочали продавати транспортні картки “ЛеоКарт” для безготівкової оплати у міських автобусах. А в межах області додалися маршрути, на яких за проїзд можна розрахуватися банківською карткою.

“ЛеоКарт” можна придбати у терміналах “EasyPay” та і кіосках

Від сьогодні загальну транспортну картку “ЛеоКарт” для міського транспорту можна придбати у терміналах “EasyPay” та і кіосках. За картку та депозит разом потрібно заплатити 70 гривень. Після чого треба поповнити її на довільну суму, розповідає керівник ЛКП “Львівавтодор”Микола Власюк.

Користуватись “ЛеоКарт” можна буде з 11 грудня. Тоді ж зміняться тарифи на проїзд у громадському транспорті, говорить директор департаменту міської мобільності та інфраструктури Олег Забарило. Ціна на проїзд в електротранспорті та у маршрутках буде однаковою і відрізнятиметься лише залежно від форми оплати.

“Попередні розрахунки є, ми будемо проводити консультації із громадськістю, вони мають бути затверджені. А попередні цифри вони наступні – транспортна картка – це є за проїзд 13 гривень, банківська картка – 15 гривень. І з 11 грудня — 20 гривень за готівку”, — говорить Олег Забарило.

Коли запрацює спеціальний додаток, який має бути частиною єдиного електронного квитка, за словами Ореста Забарила – невідомо.

Оплата за проїзд на міжміських маршрутах

З автостанції №1 відправляються міжміські автобуси у напрямку Миколаєва, Стрия, Нового Роздолу та інших міст. Від сьогодні на цих маршрутах можна розрахуватися не лише готівкою, а й за допомогою банківської картки, говорить начальник обласного управління транспорту та звʼязку Степан Рудницький.

“Ми фактично підготували вже всі транспортні засоби Львівщини. Нагадаю, що це є понад 1000 транспортних засобів. Вони всі обладнані є пристроями для валідації, так званими валідаторами. Через систему АСОП за допомогою е-квитка наразі йде тільки оплата безготівкова. Тобто, банківською картою. Всі інші оплати, які були до того, вони залишаються. Тобто, проїзд пільговиків, звичайно, відбувається на підставі посвідчень. Якщо на автостанції певний пасажир придбає квиток, він так само дійсний”, — каже Степан Рудницький.

Щоб розрахуватися за проїзд у безготівковий спосіб, потрібно на початку і в кінці поїздки зробити check-in та check-out, пояснює представник компанії-інвестора Олег Долінський.

“Пасажир зайшов у транспортний засіб і будь-яким зручним способом він прикладає свою карточку, чи телефон, чи браслет, чи смарт-годинник. Друкується чек. Це є, власне, посадковий талон”, — пояснює Олег Долінський.

За словами Олега Долінського, якщо пасажир не зробив check-out в кінці поїздки, тоді система порахує вартість проїзду до кінцевої зупинки маршруту. Перевірити статус поїздки також можна в додатку “O-City”, каже він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше валідатори для безготівкової оплати встановили в автобусах, що курсують на самбірському напрямку.


Джерело: Суспільне мовлення України