Україна і світ

Без значних порушень: Міноборони про аудит використання військової допомоги США

Фото: Getty Images

Міністерство оборони України разом із представниками Офісу генерального інспектора Міноборони США провели перевірку процесу обліку та використання американських запасних частин, які надаються українським військовим в рамках міжнародної допомоги.

Проведено перевірку використання військової допомоги

Зазначається, що під час аудиту значних проблем не було, але виявили деякі прогалини в правилах, які ускладнюють облік запасних частин від пошкодженої техніки.

– Значних відхилень не ідентифіковано… Зараз за рішенням Міноборони спільно напрацьовується двосторонній офіційний регламент, який підвищить ефективність використання відповідних частин та агрегатів, – розповів директор Департаменту внутрішнього аудиту МОУ полковник Олександр Титковський.

Також обговорюється створення єдиної системи, яка об’єднує облік міжнародної програмної допомоги служби забезпечення на одній платформі та забезпечує оновлення даних відповідно до інформації від Групи безпекової допомоги Україні (Security Assistance Group – Ukraine).

За словами полковника, ця перевірка показала високий рівень довіри між Україною та США, а також прагнення української сторони слідувати міжнародним стандартам.

– Ми будемо розвивати напрацювання, які дозволять зміцнити двосторонні відносини між нашими державами та закріпити статус рівноправних партнерів у питанні обліку міжнародної військової допомоги, – наголосив Олександр Титковський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначається, що найближчим часом планується підписання Меморандуму про співпрацю, який посилить контроль над використанням військової допомоги та унеможливить її нецільове використання.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 13:49:59