Україна і світ

New Food Summit 2024: експерти агріфуд-галузі про виклики і підсумки


Головна агріфуд-конференція року New Food Summit 2024, що проходила у Києві 15-16 жовтня, зібрала представників харчової та переробної галузей, а також інших дотичних до виробництва та дистрибуції їжі компаній на різних етапах “від поля до тарілки”.

Про досвід та інсайти найвпливовіших експертів ринку – на Фактах ICTV.

Фокус — на здоров’я

Один із головних трендів для українців сьогодні — це здоров’я. Споживачі все більше звертають увагу на якість харчування, обираючи локальні продукти.

Це підтвердили представники компаній, які активно досліджують українську кухню та підтримують місцевих виробників.

Водночас зростає попит на здорові, натуральні та функціональні продукти, що сприяє формуванню нових звичок і підходів до здорового харчування.

Попри те, що війна суттєво вплинула на інфраструктуру, ланцюги постачання та загальний економічний стан країни, агріфуд-сектор намагається не лише утриматися, але й створювати нові продукти.

Вихід на глобальні ринки

В умовах енергетичної кризи та нестачі людського капіталу основним завданням для бізнесу є мінімізація витрат і ризиків, оптимізація ресурсів і процесів, а також вихід на європейський ринок.

Експерти наголосили на важливості інновацій, стабільної якості продукції та партнерських відносин для успішної експансії.

Це відкриває нові горизонти для впровадження нових стандартів і вимог, а також розвитку нових технологій, бізнес-моделей і каналів продажів.

Тільки балансуючи між бізнес-ефективністю сьогодні та інноваціями завтра, можна стати лідерами на міжнародному ринку і сприяти зростанню агріфуд-галузі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: New Food Summit 2024

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 17:12:39