Україна і світ

Віталій Кім пояснив, чому взяв на поруки депутатку Кормишкіну: Знаю її 20 років

Фото: Офіс президента

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім пояснив, чому він взяв на поруки народну депутатку Ірину Кормишкіну, яку підозрюють у незаконному збагаченні.

Кім розповів про це в ефірі телемарафону Єдині новини у четвер, 24 жовтня.

Чому Кім взяв на поруки Кормишкіну

Глава ОВА заявив, що знайомий з народною депутаткою вже 20 років, ще з того часу, коли вона працювала у сфері страхування. Кім підкреслив, що Ірина Кормишкіна не переховується від слідства, а співпрацює та надає всі необхідні документи.

— Слідство розбереться насправді, хто винний, я тут не маю нічого коментувати. Я просто знаю, що це (порука — Ред.) дасть змогу і далі працювати й те, що вона не буде ухилятися від правоохоронних органів України, і вона зараз повноцінно співпрацює, — додав Кім.

На його думку, Кормишкіну суд звільнив на поруки замість ув’язнення або застави, “тому, що вона добропорядно поводить себе у слідстві”.

Ірина Кормишкіна: що відомо про нардепку

Ірина Кормишкіна (Аллахвердієва) стала народною депутаткою у 2019 році, обравшись від партії Слуга Народу під 116 номером у списку як безпартійна кандидатка.

Її підозрюють у незаконному збагаченні на понад 20 млн грн після того, як у 2021-2022 роках  вона отримала у власність активи, що перевищують офіційні доходи та заощадження.

23 жовтня ВАКС обрав запобіжний захід нардепці у вигляді особистої поруки. Поручителями визначили главу Миколаївської ОВА Віталія Кіма та очільника франкції Слуга народу Давіда Арахамію.

Підозрювана зобов’язана повідомляти слідчому, суду чи прокурору про зміну місця проживання або роботи, здати закордонні паспорти та уникати контакту з певними особами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Термін дії цих обов’язків становить два місяці, і наразі невідомо, чи планує Ірина Кормишкіна оскаржувати рішення суду.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 17:23:33