Україна і світ

Я – емоційний хлопець: Yaktak про ревнощі, таємниці та зіркових колег


Якщо слово уночі ви не вимовляєте, а співаєте, то це через нього. Артист Yaktak, якого у звичайному житті звати Ярослав Карпук, попри недовгий сценічний стаж, встиг не лише написати пісню, що міцно засіла в голові українців, а й підкорив своєю творчістю зірок шоу-бізнесу, які давно сяють на сцені.

В ексклюзивному інтервʼю для Life. Факти ICTV Yaktak розкрив свої враження від співпраці з гуртом Океан Ельзи, розповів, чи планує знову піти на Нацвідбір на Євробачення, і навіть поговорив про особисте, чого зазвичай воліє не робити.

Yaktak ексклюзивне інтервʼю

Фото: Yaktak

Yaktak про спільні проєкти з ОЕ та іншими

— Останнім часом ваше сценічне імʼя часто звучить поруч з імʼям Святослава Вакарчука. Чи можете ви назвати себе фанатом гурту Океан Ельзи?

— Для мене Океан Ельзи — це справжні легенди української музики. Я знайомий із їхньою творчістю вже дуже давно, їхні пісні я часто співав і грав на гітарі у колі друзів. День Незалежності завжди в мене асоціювався з їхніми концертами на стадіонах, і, я думаю, не тільки в мене, бо це дійсно було так.

Тому моя глибока повага за їх внесок у розвиток української музики, за підтримку та віру в мене і мою команду. Для мене це дуже цінно.

Yaktak ексклюзивне інтервʼю

Фото: Yaktak

— Що ви відчули, коли Святослав Вакарчук запропонував вам творчу колаборацію? Чи уявляли ви, коли писали пісні, що таке може бути?

— У нас був вихідний між концертами, і я отримав повідомлення від менеджерки, що Святослав хоче зателефонувати. Я був в шоці, скажу відверто.

Ми поспілкувалися, і він розповів, що планує створити пісню Той день, об’єднати в ній молодих артистів, які йому подобаються. Я був неймовірно заряджений і щасливий.

Чи думав я про це раніше? Так, глибоко в душі я завжди вірив, що колись заспіваю з Океаном Ельзи, що я дійду до цього. Колись. Але коли він подзвонив — це було дуже неочікувано.

— З ким з іменитих артистів ви ще хотіли б заспівати разом чи, можливо, вам вже хтось запропонував дует?

— Хотів би з The Weeknd заспівати. І з Джеймсом Артуром, Тедді Свімзом. Якщо з українських – то з Бумбоксом.

Yaktak ексклюзивне інтервʼю

Фото: Yaktak

Yaktak про особисте

— Під час релізу треку Увімкни ви казали, що ваші пісні – це ваші історії. Є щось таке, чим ви поки не готові ділитися?

— Мої пісні — це здебільшого історії з мого життя. Кожен із нас має безліч моментів, які цікаво згадувати, якими можна поділитися з друзями чи, в моєму випадку, зі слухачами.

Але є й такі історії, про які не завжди хочеться говорити. Деякі речі залишаються дуже особистими, і я б не хотів відкривати їх публічно.

Це ті спогади, що мають особливе значення для мене, і я хочу, щоб вони залишалися тільки моїми.

— Ви не дуже часто ділитеся подробицями особистого життя. Як до цього ставиться ваша кохана? Чи хотіла б вона, щоби ви більше згадували про неї?

— Я стараюся тримати це на балансі. Я нічого не приховую. Аліса часто з’являється в моїх кліпах.

Але я не люблю показувати прям всі деталі нашого особистого життя у соціальних мережах чи ділитися всім, що відбувається. Це точно не для мене.

Вважаю, що є речі, які мають залишатися лише між нами, й це робить наші стосунки особливими.

— Чи ревнує вона вас до прихильниць? А ви її колись ревнували?

— Бували різні ситуації, якщо чесно (сміється). Але зараз переважно ні. Вона чудово все розуміє і підтримує мене, ми разом рухаємося вперед.

А чи ревнував я її колись? Так, були моменти. Я — емоційний хлопець, і це бувало. Але ми пройшли цей період.

Yaktak ексклюзивне інтервʼю

Фото: Yaktak

— Кого ви можете назвати своїм найближчим другом? У чому проявляється така “найкращість”?

— Найближчі для мене люди — це моя команда, з якою я спілкуюся найтісніше. Нас об’єднує спільна справа і спільна мета.

А в чому проявляється “найкращість”? У вірності. Ми разом проходимо через безліч ситуацій, хтось відсіюється з часом, хтось рухається з нами надалі.

Дружба для мене проявляється в щирості один до одного та в підтримці. І можна дуже багато ще перелічувати різних таких якостей.

— Триває подання заявок на Нацвідбір на Євробачення 2025. Чи подавали ви заявку? Якщо так, про що композиція? Якою мовою?

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— Цього року ми ще не подавали заявку на Нацвідбір Євробачення. Але все може змінитись, тому стежте за мною в інстаграм, я там все розказую.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 17:15:25