Україна і світ

Мобілізованих чоловіків до 25 років зможуть звільняти у запас: у Раду внесено законопроєкт

Фото: Генштаб ЗСУ

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №12147, яким передбачено звільнення у запас чоловіків віком від 18 до 25 років, що раніше були мобілізовані після отримання статусу обмежено придатних.

Звільнення мобілізованих чоловіків до 25 років – законопроєкт

Законопроєкт №12147 передбачає звільнення у запас 18-25 річних чоловіків, які мали статус обмежено придатних та були мобілізовані під час повномасштабної війни.

Документом пропонують врегулювати питання звільнення з військової служби під час мобілізації військовослужбовців, які не досягли 25-річного віку.

Під час засідання на початку жовтня Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт № 11379-д, яким передбачено звільнення від мобілізації українців віком до 25 років.

Спочатку в ньому згадувалося, що вже мобілізованих чоловіків до 25 років мають звільнити в запас. Проте пізніше комітет Верховної Ради з питань національної безпеки перед виключив цю норму.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше Факти ICTV дізнавалися в практикуючого юриста у сфері військового права та члена Асоціації правників України Антона Ревенка, в яких випадках могли мобілізувати чоловіків до 25 років та чому виникла така ситуація.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 20:31:35