Україна і світ

В Україні можуть з’явитися Кіберсили як новий рід військ – Генштаб

Фото: УНІАН

В Україні може з’явитися новий рід військ, а саме Кіберсили. Таку ініціативу обговорили на робочій зустрічі Збройних Сил країни, де також були присутні експерти, народні депутати з Комітету Верховної Ради України з питань безпеки, оборони та розвідки.

В Силах оборони може з’явитися новий рід військ

На зустрічі обговорили досвід інших країн у створенні Кібервійська, а також те, як Україна захищає себе в кіберпросторі під час війни з Росією.

– Визначили основні завдання та функції Кіберсил відповідно до розподілу повноважень між складовими секторами безпеки і оборони щодо дій у кіберпросторі, – повідомили у Генштабі ЗСУ.

Зазначається, що основна мета створення Кіберсил полягає у посиленні оборони України та ефективніших дій в кіберпросторі. Це важливо, адже сьогодні війна ведеться не лише на землі, у воді чи в повітрі, а й в інтернеті. Тому кіберпростір став одним з ключових операційних середовищ.

Нагадаємо, що раніше в Україні створили новий рід військ – Сили безпілотних систем. Таке завдання президент Володимир Зеленський доручив виконати ще у лютому 2024 році.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вадим Сухаревський став керівником Сил безпілотних систем ЗСУ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-24 12:40:46