Україна і світ

Південна Корея викликала посла РФ через участь солдатів КНДР у війні проти України

Фото: Depositphotos

У понеділок, 21 жовтня Південна Корея викликала російського посла Георгія Зінов’єва в Сеулі для висловлення “найрішучішого протесту” у відповідь на повідомлення про відправлення північнокорейських солдатів на війну проти України.

Південна Корея викликала російського посла

Перший заступник міністра закордонних справ Південної Кореї Кім Хонг Кюн заявив, що участь солдатів КНДР у війні порушує резолюцію ООН і закликав до негайного виведення північнокорейських військових.

— Ми рішуче засуджуємо незаконне військове співробітництво Північної Кореї, включаючи направлення військ до Росії, — сказав Кім.

Він підкреслив, що це є серйозною загрозою для безпеки не лише для Південної Кореї, а й інших. Заступник міністра МЗС додав, що країна разом з міжнародними партнерами планує використовувати всі можливі інструменти для захисту своїх безпекових інтересів.

Виклик Зінов’єва став відображенням обурення з боку Південної Кореї, України та США через секретний договір між президентом Росії Володимиром Путіним та лідером Північної Кореї Кім Чен Ином щодо розміщення північнокорейських військ.

Участь військових КНДР у війні проти України: що відомо

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Північна Корея готує 10 тис. солдатів для відправлення на допомогу РФ у війні проти України.

Керівник ГУР Кирило Буданов підтвердив цей факт та розповів, що близько 11 тис. північнокорейських піхотинців будуть готові виконувати бойові завдання з першого листопада.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як зазначив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга, РФ хоче використовувати бійців КНДР як гарматне м’ясо на полі бою. Він зауважив, що в Україну направлять повноцінні військові підрозділи Північної Кореї.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 13:37:07