Україна і світ

Масові заходи привертають увагу РФ при плануванні ударів: застереження Генштабу

Фото: УНІАН

Росія застосовує тактику терору мирного населення завдаючи атак по житлових будинках, лікарням та місцям великого скупчення людей.

У зв’язку з цим У Генштабі ЗСУ закликають людей дотримуватися правил безпеки під час відвідування публічних місць.

Удари по лікарнях та будинках, як терор населення

Як зазначають у Генштабі, окупанти виправдовують свої удари сфабрикованими аргументами про нібито використання лікарень, шкіл, житлових будинків та інших цивільних об’єктів як військових складів, місць розміщення особового складу, озброєння та військової техніки.

– Особливу увагу з боку ворога під час збору даних та планування ракетних і авіаційних атак привертають масові публічні заходи, зокрема волонтерські ініціативи, метою проведення яких є підтримка Збройних Сил України, інших складових сил оборони. Удари по таких місцях спрямовані на залякування українців, є спробою зламати їх волю до опору, – підкреслили у повідомленні.

Тому людей закликають дотримуватися правил інформаційної безпеки.

Ось декілька порад від Генштабу ЗСУ, як поводитися під час масових заходів та зібрань: 

  • уникайте попередніх публікацій із точними деталями заздалегідь. Анонсуйте лише формат заходу, а точні місце та час краще повідомляти безпосереднім учасникам особисто або через персональні сповіщення;
  • під час проведення заходу не поширюйте у соціальних мережах інформацію про місце, час або кількість людей до його завершення;
  • не публікуйте фото, що можуть містити геолокаційні дані або інші підказки для противника щодо визначення місця проведення заходу;
  • слідкуйте за сигналами тривоги та не ігноруйте їх;
  • під час тривоги прямуйте до найближчого укриття, дотримуючись вказівок організаторів.

Дотримання цих простих правил під час війни рятують життя, зривають плани ворога та наближають спільну перемогу, підкреслюють у повідомленні Генштабу.

Ракетні удари РФ

Нагадаємо, вранці 21 жовтня окупанти завдали удару по Запоріжжю.  Внаслідок атаки пошкоджено понад 30 будинків, поранено 9 людей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомив очільник ОВА Іван Федоров, двоє постраждалих – у тяжкому стані, п’ятеро – у стані середньої тяжкості.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 13:33:10