Україна і світ

Готував ракетні удари в обхід ППО: у Кропивницькому затримали агента РФ

Фото: СБУ

У Кропивницькому викрили агента російської спецслужби, який готував ракетні удари по Кіровоградській області.

Про це інформує Служба безпеки України.

Агент РФ готував ракетні удари по Кіровоградщині

Ворожим поплічником виявився 34-річний місцевий мешканець, який інформував російських загарбників про місця базування та маршрути руху українських захисників.

Як з’ясували правоохоронці, найбільше російських загарбників цікавили вогневі позиції сил ППО та розташування логістичних складів ЗСУ.

Для того, щоб розвідати необхідну ворогу інформацію агент об’їжджав територію обласного центру, де намагався знайти зенітно-ракетні комплекси та радіолокаційні станції українських воїнів.

У разі їх виявлення він мав сфотографувати або зафільмувати їх на відео, а потім прив’язати відповідні координати до гугл-карт.

Розвіддані потрібні були росіянам для того, щоб підготувати нову серію ракетно-дронових атак на регіон в обхід української ППО.

Крім того, агент відстежував час та місце переміщення військових колон, які рухалися у напрямку фронту.

Для того, щоб його не викрили, чоловік постійно змінював маршрути, коли під виглядом прогулянок збирав розвіддані для РФ.

Працівники СБУ затримали зловмисника, коли він проводив дорозвідку поблизу одного із військових об’єктів. 

В агента вилучили телефон, на який він фотографував об’єкт ЗСУ. Також у телефоні виявили анонімний чат у популярному месенджері, який чоловік використовував для спілкування з російською спецслужбою. 

Наразі агент перебуває під вартою. Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Чоловіку загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-21 12:43:44