Україна і світ

Велика Британія готує до відправки в Україну своїх військових інструкторів – The Times

Фото: Unsplash

Велика Британія може відправити своїх військових інструкторів в Україну для навчання новобранців перед відправкою на фронт.

Про це повідомляє The Times, посилаючись на джерела у Міноборони Сполученого Королівства.

Навчання військових ЗСУ – участь Великої Британії

Для подолання логістичних складнощів переправлення українських військовослужбовців на полігони у Британії британські інструктори самі приїдуть на західний регіон України.

Джерело в Міноборони, як цитує The Times, заявило, що відправлення британських військ в Україну замість проведення навчання на військових базах у Європі було б “дешевшим і зручнішим”.

— Ми могли б проводити навчання швидше, і це було б дуже далеко від лінії фронту, тож ризик був би набагато нижчим, — передає видання слова свого співрозмовника на умовах анонімності.

У Києві подібну ідею Лондона оцінили як “потужний військово-політичний сигнал” для інших країн та самої Росії. За словами джерела, це також ознаменувало б початок “фактичного” розгортання військової інфраструктури НАТО на території України і стало б “потужним фактором стримування”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначимо, що від початку повномасштабного вторгнення Сполучене Королівство підготувало на своїх військових базах десятки тисяч українських військовослужбовців.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-10 20:14:05