Суспільне мовлення

Львів’янину та мешканцю Яворівщини присудили довічне ув’язнення за вбивство подружжя

Залізничний районний суд Львова визнав львів’янина та мешканця Яворівщини винними у вбивстві подружньої пари на вулиці Моторній. Їм присудили найвищу міру покарання — довічне позбавлення волі.

Про це першим повідомило видання “ZAXID.NET”. У Єдиному державному реєстрі судових рішень йдеться, що на початку квітня 2020 року двоє чоловіків вирішили вбити та пограбувати подружжя, яке здавало квартири у Львові.

Львів’янин, який раніше орендував у них кімнату, запідозрив, що чоловік з дружиною мають велику суму грошей. Тож скориставшись тим, що має номери телефонів, відомості про подружжя та територію, запропонував спільнику здійснити вбивство. Чоловіки погодили план. Так мешканець Яворівщини мав написати власнику та домовитись зустрітись, щоб оглянути квартиру для оренди. Опинившись в квартирі, той мав здійснити вбивство чоловіка, а якщо він буде з дружиною, то вбити і її. Після цього спільники мали обшукати їх, знайти ключі від їхнього основного житла, та винести гроші і цінності.

Мешканець Яворівщини домовився про зустріч з чоловіком 12 квітня о 15:00. Власник квартири приїхав з дружиною, проте вона залишилась біля будинку. Яворівчанин пройшов з ним в квартиру, оглянув кімнату та невдовзі здійснив напад. Спочатку вдарив рукою по потилиці, а потім завдав 15 ножових ударів. Чоловік помер від гострої крововтрати. Після цього яворівчанин зателефонував спільнику та повідомив, що здійснив вбивство чоловіка, натомість у дворі залишилася чекати його дружина. Тоді львів’янин сказав вбити ще й її. Вбивця заманив жінку в квартиру під приводом того, що її кличе чоловік, та завдав їй шість ударів ножем. Жінка також померла на місці події.

Після цього спільники вкрали телефони, 850 гривень, які були в машині, ключі від авто та помешкання та проникли в квартиру. Звідти винесли 200 доларів, 700 євро, ювелірні вироби, монети та два ножі. Після того вони розділили майно.

Мешканець Яворівщини визнав провину частково: підтвердив, що вчинив вбивство, проте запевнив, що це трапилось без попередньої домовленості, а через конфлікт з власником квартири під час розмови про оренду. Зазначив, що як вбив жінку, не пам’ятає. Також підтвердив факт пограбування. За його словами, він все пам’ятає уривками. Натомість мешканець Львівщини заявив, що не винний, а просто підвозив товариша.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Суд зібрав необхідну доказову базу та визнав спільників винними у вбивстві та розбої та присудив їм довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді.


Джерело: Суспільне мовлення України