Суспільне мовлення

Побиття першокурсників на Львівщині: студентів відрахували з училища

8 грудня під час моніторингу соцмереж правоохоронці помітили відео, на якому студенти Червоненського професійного училища б’ють двох першокурсників. Поліція відкрила кримінальне провадження за хуліганство. Сьогодні, 11 грудня, стало відомо, що хлопців відрахували з училища й виселили з гуртожитку.

Про це повідомили у на Facebook-сторінці Департаменту освіти і науки Львівської ОВА

“Департамент освіти і науки Львівської ОВА категоричного засуджує будь-які прояви цькування будь-кого з учасників освітнього процесу. Ганебний випадок, який стався нещодавно в одному із закладів, є абсолютно не прийнятним ні з морального, ні етичного, ні правового погляду”, — йдеться у повідомленні.

Як повідомили у департаменті, їх виселили з гуртожитку й відрахували з училища “за неповагу до гідності інших учасників освітнього процесу”.

У Департаменті освіти і науки нагадали, що, згідно зі статтею №55 Закону про освіту, батьки зобов’язані “виховувати у дітей повагу до гідності, прав, свобод і законних інтересів людини, законів та етичних норм, відповідальне ставлення до власного здоров’я, здоров’я оточуючих і довкілля”.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також в обласному департаменті освіти й науки додатково запровадять низку заходів для протидії цькуванню в навчальних закладах.


Джерело: Суспільне мовлення України