Суспільне мовлення

У Львові встановлюють модульні котельні на альтернативному паливі

У медичних та освітніх закладах Львова встановлюють модулі для твердопаливних котелень, як альтернативне джерело опалення у разі відсутності газу та електроенергії.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

За інформацією “Львівтеплоенерго”, шість модульних котелень встановлять у кожному районі Львова. Перші дві котельні вже встановили у навчальних закладах на вул. Шафарика і вул. Наукова.

Ірина Маруняк, заступниця міського голови з питань житлово-комунального господарства, пояснює: “Перевага такого модульного об’єкта в тому, що його можна перенести з однієї точки в іншу. Твердопаливні котли працюють на деревині. Запас деревини в нас є. Що важливо, твердопаливні котли можна буде використовувати, якщо проблем з газом не буде, але він зросте в ціні”.

У 2022 році теплопостачальні підприємства Львова закупили 24 твердопаливні котли вартістю 8,3 млн грн. 12 котлів встановили в існуючих котельнях, щоби забезпечити резервне теплопостачання лікарень. Цього року закупили шість модулів для решти 12 котлів за 8,2 млн грн. Кожен модуль виготовляється під замовлення, зважаючи на розміри котлів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“На сьогодні підрядник вже виготовив чотири модульні котельні, з яких дві – вже встановлено на території шкіл, а ще дві – будуть встановленні до кінця тижня. Інші дві модульні котельні завершують виготовляти. Їх встановити плануємо до кінця цього місяця”, – повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради.


Джерело: Суспільне мовлення України