Україна і світ

38 планерних бомб РФ впали на території Бєлгородської області

Протягом року, з квітня 2023 по квітень 2024 року, на територію Бєлгородської області впало близько 38 російських планерних бомб, які країна-агресорка запускала по Україні.  

Про це повідомляє видання The Washington Post з посиланням на внутрішні документи РФ. 

За рік на територію Бєлгородської області впало 38 бомб РФ: що відомо

– Потужні планерні бомби, які РФ використовувала для того, щоб перетворити українські міста на руїни, також падали на її власну територію, як показали внутрішні російські документи, – повідомили у WP. 

Зараз дивляться

Більшість із російських бомб не здетонували. Таким чином, їх знаходили мирні мешканці регіону – фермери, лісники або жителі сіл неподалік Бєлгорода.  

Здебільшого оборонне відомство Росії не знало, коли були запущені бомби, відтак деякі з них могли бути там декілька днів. 

За даними видання, щонайменше чотири бомби впали на місто Бєлгород, ще сім знайдено на околицях.  

Зокрема, найбільша кількість бомб – 11 – впала в прикордонному районі Грайворона, де частину з них не вдалося знайти через складну оперативну ситуацію. 

Документ перехопила українська розвідка та передала журналістам. Він містить електронну таблицю інцидентів із посиланням на укази щодо ліквідації бомб та евакуації. Ймовірно, що документ створило бєлгородське міське управління з надзвичайних ситуацій. 

За інформацією The Washington Post, російське видання Astra підтвердило, що багато інцидентів у документі збігаються з тими, які були зібрані від місцевих органів влади та повідомленнями в російських ЗМІ. Водночас люди згадані як свідки, є місцевими мешканцями. 

За підрахунками російського Telegram-каналу Astra, протягом останніх чотирьох місяців, російські загарбники випадково скинули понад сотню бомб на власну територію, а також на тимчасово окуповані території на сході України. 

Повномасштабна війна в Україні триває вже 859-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: The Washington Post

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-01 14:43:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин