Суспільне мовлення

10 тисяч доларів за людину. На Львівщині викрили схему ухилення від мобілізації

Працівники Служби безпеки України викрили схему ухилення від мобілізації, яку організував мешканець Львівщини. Чоловікам допомагали перетнути кордон поза межами пунктів пропуску.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Управління СБУ у Львівській області.

Організатори схеми пропонували військовозобов’язаним уникнути призову та покинути територію України в обхід контрольно-пропускних пунктів. Вартість своїх послуг оцінювати у 10 тисяч доларів за людину.

“Правоохоронці затримали одного з організаторів схеми нелегального переправлення “на гарячому”, під час отримання 5 тисяч доларів авансу”, – мовиться у повідомленні.

Затриманий – 51-річний мешканець Самбірщини, “який заручився підтримкою місцевого криміналітету та спільно з ними забезпечував ухилянтам коридор втечі до країн Євросоюзу”.

Мешканцю Львівщини повідомили про підозру за ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Як повідомила Суспільному речниця управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська, 51-річному чоловіку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наразі триває розслідування. Правоохоронці встановлюють усіх учасників схеми.


Джерело: Суспільне мовлення України