Україна і світ

Засідання Контактної групи з оборони України перенесено – пресцентр авіабази Рамштайн

Фото: Офіс президента

Засідання Контактної групи з питань оборони України (формат Рамштайн), який мав відбутись на американській авіабазі у Німеччині, перенесений з 12 жовтня на невизначену дату.

Про це Суспільному повідомили в пресслужбі американської авіабази Рамштайн.

Перенесення дати засідання Рамштайну

– Як оголосив Білий дім, президент Байден відклав свою поїздку до Німеччини та саміт у Рамштайні, щоб спостерігати за підготовкою та реагуванням на ураган Мілтон, на додаток до поточних заходів реагування на наслідки урагану Хелен на південному сході Сполучених Штатів. Подія 12 жовтня 2024 року переноситься. Оголошення щодо майбутніх зустрічей Контактної групи з питань оборони України будуть згодом, — йдеться у заяві організаторів.

Очікується, що додатково буде оголошена інформація про нову дату засідання Контактної групи.

Зазначимо, що офіційної заяви про перенесення дати засідання не надходило.

Засідання Рамштайну на рівні лідерів

Нагадаємо, на засідання, яке планувалось на 12 жовтня, мав прибути президент США Джо Байден та голова американського Держдепу Ентоні Блінкен. Втім, через ураган Мілтон, який вирує на півдні Сполучених Штатів, американські високопосадовці напередодні скасували свій візит.

Крім Байдена на зустріч у форматі Рамштайн мали прибути й інші лідери, зокрема і президент України Володимир Зеленський. Це мало б стати першим випадком, коли засідання у Контактній групі представляли б лідери держав-членів групи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше представниця Міноборони США Сабріна Сінгх вказувала, що у Пентагоні тривають дискусії щодо деталей засідання Контактної групи через зміну планів президента США.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-09 14:40:18