Україна і світ

Виправлений мозковий чип Neuralink схвалено для імплантації у мозок другому тестувальнику

Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) дозволило імплантувати мозковий чіп Neuralink другій людині, погодившись із запропонованими компанією рішеннями для виправлення проблем, що виникли в першого учасника тестування.

Перший млинець нанівець

Компанія Neuralink, що розробила технологію вживлення імплантатів у мозок, зіткнулася з проблемою під час випробувань на людях, коли виявилося, що імплантовані дроти можуть зміщуватися.

Для вирішення цієї проблеми Neuralink планує імплантувати пристрій другому пацієнту в червні та загалом протягом року провести ще 10 імплантацій, незважаючи на невдалі спроби.

Крім того, Neuralink має намір подати заявки на проведення аналогічних випробувань у Канаді та Великій Британії. Однак FDA не коментує конкретні заяви або дослідження, пов’язані з випробуваннями на людях.

Нагадаємо, що в лютому перший доброволець, паралізований після нещасного випадку, якому імплантували чіп, зміг керувати комп’ютерною мишею  та писати в соцмережах за допомогою власних думок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-20 17:24:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин