Україна і світ

Формула 1 – спринт Гран-прі Австрії виграв Ферстаппен – огляд спринту від 29.06.2024

Пілот команди Red Bull Макс Ферстаппен виграв спринтерську гонку на Гран-прі Австрії у Шпільбергу. Чинний чемпіон світу та лідер чемпіонату Формули-1 найшвидше проїхав 24 кола.

Ферстаппен – переможець спринту на Гран-прі Австрії

На перших колах спринту розгорнулася боротьба між Ферстаппеном та пілотом McLaren Ландо Норрісом, але у підсумку британець програв другу позицію своєму партнеру по команді Оскару Піастрі.

Четверте місце посів пілот Mercedes Джорджа Рассела, випередивши болід Ferrari Карлоса Сайнса. Льюїс Гемілтон із Mercedes не зміг фінішувати вище, тож фінішував на шостому місці, з якого стартував у спринті.

Зараз дивляться

У зоні очок також фінішував Шарль Леклер з Ferrari, який розпочинав спринт з десятого місця на стартовій решітці, а восьмим став Серхіо Перес з Red Bull.

У суботу, 29 червня відбудеться кваліфікація до завтрашньої основної гонки у Шпільбергу. Початок кваліфікації – о 17:00 за київським часом.

Загалом у сезоні-2024 у Формулі-1 було заплановано шість спринтерських гонок – три вже відбулося у Шанхаї, Маямі та Австрії. Наступні спринти заплановані у США, Сан-Паулу та Катарі.

З детальним календарем Формули-1 на сезон-2024 ви можете ознайомитися у нашому матеріалі.

Макс Ферстаппен, Формула-1

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-29 15:01:10

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин