Україна і світ

Відновлення Охматдиту після ракетної атаки: зібрано понад 470 млн г

Національна дитяча спеціалізована лікарня Охматдит зібрала 470 млн грн для закупівлі медичного обладнання після ракетної атаки 8 липня поточного року.

Про стан і поточні потреби медзакладу розповіли міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко та гендиректор київської дитячої лікарні Охматдит Володимир Жовнір.

Кошти на заміну обладнання

– У списку пріоритетного обладнання – понад 55 позицій орієнтовною вартістю 400 млн грн, – зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, на другий день після ракетної атаки уряд виділив перші 100 млн грн для проведення невідкладних робіт, допомога благодійників становила понад 300 млн грн, тому станом на вечір 11 липня було зібрано понад 470 млн грн.

Зараз дивляться

Усі ці кошти дозволять розпочати першочергові роботи. Для більшої ефективності МОЗ спільно з Охматдитом координуватиме цей процес.

– Обладнання доставлять в дитячу лікарню після завершення робіт з відновлення найновішого корпусу, – повідомив очільник МОЗ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він додав, що представники міжнародних орнанізацій, готові надати спеціальне медичне обладнання і приладдя для відділень Охматдиту, можуть звернутися за адресою ohmatdythelp@moz.gov.ua, аби дізнатися актуальні потреби дитячої  кліники.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-12 15:27:05