Україна і світ

Вибухи під Києвом та атака дронів на Москву: головні події ночі 21 серпня

За минулу добу відбулося 153 бойових зіткнення на фронті, ворог завдав шість ракетних ударів із застосуванням десяти ракет, також 73 авіаудари, скинувши 95 КАБів. Окрім того, загарбники задіяли для ударів 595 дронів-камікадзе та здійснили понад 3300 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

Детальніше про головні події ночі читайте в добірці від Фактів ICTV.

Вибухи під Києвом 21 серпня

Вибухи у Київській області 21 серпня пролунали близько п’ятої ранку. Повітряні сили попереджали про рух ворожих БпЛА. За даними начальника Київської міської військової адміністрації Сергія Попка, ворог запустив ударні безпілотники на Київ.

Зараз дивляться

– Повітряна тривога триває! Загроза ударних БпЛА для столиці. В області, на підступах до Києва працює ППО. Перебувайте в укриттях до відбою повітряної тривоги! – зазначив він у своєму телеграм-каналі.

Вибухи у Херсоні

На світанку у Херсоні лунали потужні вибухи – ворог обстрілював місто та околиці з тимчасово окупованого лівобережжя.

Вибухи в Москві

У Підмосков’ї вночі лунали вибухи – місто атакували ударні дрони. За словами мера Москви Сергія Собяніна, російська ППО нібито збила 10 безпілотників і це була одна з наймасовіших повітряних атак на місто.

– Створений ешелонований захист Москви від ворожих БПЛА дозволив успішно відбити всі атаки. Силами ППО Міноборони цієї ночі збито 10 штук. Це одна з наймасштабніших спроб атакувати Москву за допомогою безпілотників за весь час. Продовжуємо контролювати ситуацію, – написав Собянін у телеграмі.

Вибухи у Брянську та області через атаку дронів

У Брянській області вночі 21 серпня працювали сили протиповітряної оборони через атаку безпілотників. У регіоні пролунали вибухи. Про це повідомив губернатор Брянської області Олександр Богомаз.

Вночі у середу гучно було у Брянському, Навлінському та Погарському районах, а також у Брянську. За словами губернатора, спочатку сили ППО пізно ввечері збили один безпілотник літакового типу, а після опівночі начебто були ліквідовані сім дронів в області.

Постраждалих та руйнувань немає, запевняє Богомаз.

Сили оборони уразили російський РПМК Улибка

Сили оборони України уразили ворожий радіопеленгаційний метеорологічний комплекс (РПМК) Улибка. Про це заявив речник ОСУВ Таврія Дмитро Лиховій.

Так, у зоні відповідальності ОСУВ Таврія Сили оборони України уразили чотири артилерійські системи, серед них один зенітно-ракетний комплекс С-60, 10 автомобілів, 5 розвідувальних БПЛА, 3 човни та один гідроскутер.

Щодо радіопеленгаційного метеорологічного комплексу РПМК-1 Улибка, то це різновид РЛС, який дозволяє ворогу через повітряні кулі та інші прилади, які запускають зонди, використовувати дані для визначення корекції траєкторії балістичних об’єктів, тобто артилерії та ракет, — розповів Дмитро Лиховій.

США фіксують перекидання росіянами військ на Курщину

Речник Пентагону бригадний генерал Патрік Райдер заявив, що США зафіксували передислокацію частину російських військ на територію Курської області. Це невеликі сили для реагування на наступ Збройних сил України.

Райдер зауважив, що Росія зіштовхнулася з труднощами від початку операції українських сил в Курській області. А Сили оборони України показали свою креативність і бойову доблесть.

— Якщо говорити загалом, то Росія досі докладає зусиль для реагування (на операцію ЗСУ, – Ред.), і можна спостерігати просування українських сил, – зазначив він.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 909-ту добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 07:15:00