Україна і світ

Напередодні епідсезону: у регіони України доставлено понад 100 тис. доз Covid-вакцини


98 820 доз Омікрон-специфічної вакцини Comirnaty від Pfizer для дорослих і 2 900 доз такої вакцини для дітей 5-11 років доправлено в обласні центри контролю та профілактики хвороб. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства охорони здоров’я.

– Фахівці забезпечують зберігання і транспортування вакцин із дотриманням вимог холодового ланцюга. Замовлення та доставка вакцин із національного складу до регіональних відбувається системно, на постійній основі, за запитом регіонів, – ідеться в повідомленні.

Оновлені рекомендації щодо вакцинації

У відомстві нагадали, що для більшості людей, з огляду на оновлені рекомендації, достатньо зробити одне щеплення проти Сovid-19. Для людей, які входять до групи ризику тяжкого перебігу Сovid-19, передбачено введення більшої кількості доз – ревакцинація через 6-12 місяців.

– Вакцинація дає змогу посилити імунітет і захиститися від тяжкого перебігу хвороби, тож напередодні епідсезону людям із груп ризику рекомендовано звернутися до сімейного лікаря та отримати щеплення, – сказав головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

У МОЗ також нагадали, що щеплення проти Сovid-19 залишаються безоплатними для населення. Зробити їх можна, звернувшись до свого сімейного лікаря.

Куди звернутися за щепленням

Нагадуємо, що після початку повномасштабної війни роботу центрів масової вакцинації, які працювали в ТРЦ та інших пристосованих приміщеннях для масових щеплень, з міркувань безпеки було зупинено. Тому, щоб зробити щеплення, зверніться до свого лікаря.

Якщо ви змінили місце проживання або переїхали в іншу область, зателефонуйте до контактного центру МОЗ і дізнайтеся найближчу адресу медзакладу. Номер контакт-центру – 0 800 60 20 19.

Загалом понад 75 тис. українців перехворіли на Сovid-19 протягом літнього періоду. Більшість випадків серед пацієнтів, які потребували госпіталізації, це люди, старші за 60 років, які не мали профілактичних щеплень проти Сovid-19.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-12 11:16:29