Україна і світ

Лісова пожежа на Полтавщині охопила 700 гектарів, людей евакуюють

На Полтавщині у Новосанжарській громаді здійнялася лісова пожежа, яка охопила понад 700 гектарів площі. Рятувальники евакуюють людей із прилеглих сіл. За оновленими даними, кількість евакуйованих зросла до 69 людей.

Про це повідомила  речниця ДСНС Полтавщини Світлана Рибалко.

Лісова пожежа на Полтавщині: що відомо

Вона розповіла, що горить суха рослинність та лісова підстилка на площі близько 70 гектарів, усього вогонь охопив — 700. Загалом станом на 7:00 17 вересня евакуювали 53 людини. Роблять це рятувальники, поліція та представники місцевих органів самоврядування.

У Новосанжарській громаді евакуювали:

  • село Собківка – 21 людина;
  • село Маньківка – 7 людей;
  • село Пудлівка – 20 людей;
  • село Дубина – 5 людей.

– Евакуйованих громадян перевезли до рятувального штабу села Руденківка. На місці працюють рятувальники не тільки з Полтавської області, але і з Черкаської та Вінницької областей. Загалом на пожежі працює понад 400 людей та 80 одиниць техніки. Це і рятувальна служба, і місцева охорона, і працівники лісового господарства, — сказала Рибалко.

Також проводилась евакуація людей у селі Балівка. Там є будинки та господарчі будівлі, які постраждали внаслідок пожежі, проте, їхня кількість не встановлена.

– У селі Балівка деяких людей ми евакуйовували, деякі виїжджали самі. Однак наразі цифри постраждалих не маємо, — розповіла Світлана Рибалко.

Як розповів журналістам Суспільного місцевий житель Михайло Божинський, у селі Балівка згоріло близько 20 будівель. 10 вціліло.

Зокрема, його будинок вдалося врятувати. Внаслідок пожежі згоріла хата його зятя, де чоловік робив музей.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ДСНС
Лісова пожежа на Полтавщині

Фото: ДСНС
Лісова пожежа на Полтавщині

Фото: ДСНС
Лісова пожежа на Полтавщині

Фото: ДСНС

Лісова пожежа на Полтавщині
Лісова пожежа на Полтавщині
Лісова пожежа на Полтавщині

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-17 18:41:11