Україна і світ

В Іспанії судили школярів за створення еротичних ШІ-фото

В Іспанії судили школярів за створення і поширення фейкових еротичних фото їхніх ровесниць. Вони створювали знімки за допомогою ШІ-сервісу.

В Іспанії судили школярів за створення еротичних ШІ-фото

Так, суд засудив 15 школярів до 1 року умовно.

Поліція почала розслідувати інцидент ще торік – батьки постраждалих школярок повідомили, що провокативні фейкові фото поширюють у групах WhatsApp.

Зараз дивляться

– Багато дівчаток були в повному жаху, у них були величезні напади тривоги, тому що вони страждали від цього мовчки. Вони почувалися погано і боялися розповісти про це і бути звинуваченими в цьому, – повідомила мати однієї з постраждалих.

У справі стверджується, що учні школи брали фотографії своїх одноліток з їхніх профілів у соцмережах, і обличчя зі знімків накладали на оголені фото жінок за допомогою ШІ.

Крім умовного терміну, школярі мають відвідувати заняття з гендерної проблематики та рівності, а також з відповідального використання технологій.

Деякі країни не поспішають ділитися своїми даними для розвитку ШІ-сфери. Наприклад, Бразилія заборонила компанії Meta збирати дані про своїх жителів для навчання їхнього штучного інтелекту. Серед ризиків назвали нанесення серйозної шкоди і незручності для користувачів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-11 09:12:08