Україна і світ

Вибори у США: хто переможе за прогнозами та який рейтинг кандидатів

Камала Гарріс замінила президента Джо Байдена на посаді кандидата в президенти від демократичної партії. Які в неї шанси на перемогу, хто переможе на президентських виборах у США — читайте прогнози на Фактах ICTV.

Вибори у США: хто переможе за результатами рейтингу

На думку експертів, станом на зараз Камала Гарріс має більше шансів здобути перемогу під час президентських виборів у США, ніж Дональд Трамп. За останній тиждень липня вона помітно наростила свій рейтинг, а її основний конкурент, навпаки, втратив.

Віцепрезидент США Камала Гарріс опублікувала своє передвиборче відео, у якому вона закликає до свободи й критикує юридичні проблеми експрезидента країни Дональда Трампа. Вона пропонує обирати свободу, а не ставати країною хаосу, страху та ненависті.

Зараз дивляться

Результати національного опитування Reuters/Ipsos свідчать про те, що Камала Гарріс випереджає Дональда Трампа у президентських перегонах.

У загальнонаціональному опитуванні Гарріс випередила Трампа з результатом 44% проти 42%, з різницею в межах 3% похибки. Проте Трамп не згоден й запевняє громадськість, що здатен перемогти Гарріс на президентських виборах 2024.

Вибори у США: хто переможе на думку експертів

Прогнозист президентських виборів Аллан Ліхтман зробив попередній прогноз щодо виборів президента США у листопаді 2024 року.

Він сказав, що на основі формули, яку він використовує для прогнозування результатів виборів, віцепрезидент Камала Гарріс здобуде перемогу у цих перегонах. Проте остаточний прогноз можна буде зробити в серпні, після національного з’їзду Демократичної партії.

Зазначимо, що Аллан Ліхтман успішно передбачив останні дев’ять із десяти виборів у Білий дім. Для цього у 1981 році він та відомий математик Володимир Кейліс-Борок розробили спеціальну формулу для визначення переможця. Відтоді її використовували для прогнозування результатів президентських виборів у Сполучених Штатах із високим відсотком успіху.

Згідно з прогнозом Ліхтмана, кандидат від демократів Камала Гарріс, наразі виграє за 8 з 13 пунктів, а цього, зазвичай, достатньо для перемоги.

Гарріс має такі ключі, що можуть забезпечити перемогу:

  • відсутність первинного конкурсу;
  • відсутність третьої сторони;
  • сильна короткострокова економіка;
  • сильна економіка в довгостроковій перспективі;
  • великі зміни в політиці, значні зміни, в порівнянні з попередньою адміністрацією, або справді історичні зміни в політиці;
  • жодних соціальних заворушень;
  • жодного скандалу чи причетності до корупції;
  • нескандальний претендент.

Чи виявиться його думка правильною на цей раз та хто переможе на президентських виборах у США у 2024 році – побачимо у листопаді.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-30 18:25:08