Україна і світ

Секретар РНБО розповів, чи можливі мирні переговори з Росією

Фото: УНІАН

На сьогодні Росія не готова до серйозних мирних переговорів, а стратегічна культура мешканців РФ відмінна від культури Заходу, а тому розмовляти з росіянами можливо лише з позиції сили.

Про це в інтерв’ю французькому виданню Le Monde розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Литвиненко.

Чи можливі переговори з Росією

– Росія не готова до серйозних переговорів. Проблема полягає в тому, щоб посадити Путіна за стіл переговорів. Росіяни мають іншу стратегічну культуру, ніж Захід. З ними можна розмовляти лише з позиції сили. Тому ви повинні допомогти нам перемогти Росію, озброївши нас. Інакше війна продовжиться на інших територіях, – сказав він.

Секретар РНБО додав, що Україна продовжує реалізовувати мирну формулу, яку ініціював президент Володимир Зеленський. Крім того, Україною здійснюється підготовка до другого саміту миру.

Зараз дивляться

Окремою темою Литвиненко підняв очищення української влади від російської агентури. За його словами, це очищення вже майже відбулось, оскільки інакше б Кремль зміг би дізнатись про підготовку до Курської операції.

– Очищення відбулося. Це відповідальність СБУ. Це вимагало величезної роботи, тому що Росія працювала проти нас протягом тридцяти трьох років з моменту здобуття незалежності. Курська операція показала, що Україна може організовувати масштабні операції проти росіян. Якби хтось із їхніх агентів дізнався б про це, все було б інакше. Звісно, російська агентура все ще є, але її значно менше, – пояснив він.

Олександр Литвиненко каже, що Європа має покласти край анонімності в мережі Інтернет та чинити ефективніший спротив пропаганді Кремля, оскільки це дестабілізує та руйнує імідж Заходу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше у Білому домі прокоментували план України з завершення війни. Як заявив представник адміністрації президента США, Вашингтон планує допомогти Україні посилити свої позиції перед початком ймовірних переговорів з РФ щодо закінчення війни, якщо вони відбудуться. 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-08 16:21:56