Україна і світ

Початок битви є питанням найближчого часу: чому росіяни хочуть захопити Торецьк

Фото: Генштаб ЗСУ

У Донецькій області тривають бойові дії, оскільки російські війська намагаються зосередити зусилля для захоплення більшої частини території України. Зокрема, тривають бої на підступах до міста Торецьк, а саме у Залізному та Північному.

Що відбувається в Торецьку

За інформацією DeepState, найближчим часом ворог зосередить основні сили для захоплення териконів шахт імені Артема та Північна, після чого спробує зайти в саме місто Торецьк, а контроль над відвалами дасть значну перевагу.

– По самому Торецьку б’є ворожа артилерія та КАБи. Задача зрозуміла – завдати максимальних пошкоджень забудові, щоб полегшити штурмові дії. Початок битви за Торецьк є питанням найближчого часу. На жаль, поки немає успішного рецепту як протистояти такій кількості піхоти без втрат позицій, – йдеться у повідомленні.

Як зазначають аналітики DeepState, російські війська після окупації Залізного можуть спробувати ударити в тил українським воїнам у Нью-Йорку Донецької області.

Зараз дивляться

Це не лише погіршить умови для української оборони селища, а й поставить під загрозу оточення сили, які перебувають східніше, вважають аналітики DeepState.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко зазначив, що безпосередньо в Торецьк раніше намагалися зайти диверсійно-розвідувальні групи російських окупантів.

За його словами, станом на 30 липня о 12:00, інформація про захід росіян у місто Торецьк Донецької області не відповідає дійсності.

Обстріли Торецька російськими військами

Як зазначила речниця прокуратури Донеччини Анастасія Мєдвєдєва у коментарі Суспільне Донбас, російські війська обстріляли місто Торецьк та село Миколаївка, внаслідок чого є постраждалі люди.

– Російські війська обстріляли Торецьк з артилерії. На території житлової забудови загинула 38-річна жителька. Атакували Миколаївку Костянтинівської МВА, внаслідок цього поранення дістав 53-річний чоловік, – зазначила речниця прокуратури.

Правоохоронці розпочали досудові розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 чинного Кримінального кодексу України).

Генштаб про ситуацію на Торецькому напрямку

У Генеральному штабі Збройних сил України у вечірньому зведенні прокоментували ситуацію на Торецькому напрямку.

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації шість разів атакували позиції українських захисників.

На цей час бої тривають поблизу Північного та Нью-Йорка, стверджують в Генеральному штабі ЗСУ.


Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-30 20:30:06