Україна і світ

Костюк здобула вольову перемогу та вийшла в 1/4 фіналу Олімпіади-2024

Перша ракетка України Марта Костюк здобула вольову перемогу над тенісисткою із першої десятки рейтингу WTA та вийшла до 1/4 фіналу одиночного турніру на Олімпійських іграх-2024.

Українка у двох сетах обіграла грецьку тенісистку Марію Саккарі з рахунком 4:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Костюк вийшла до чвертьфіналу Олімпіади-2024

Спортсменки провели на корті 2 години та 49 хвилин, за які Марта зробила 31 віннерів та зробила менше невимушених помилок за суперницю (47:55).

Зараз дивляться

Українка чудово розпочала зустріч, повівши з двома брейками 3:0, втім Саккарі вдалося швидко повернутися у гру та взяти чотири поспіль подачі Марти. На дев’ятому геймі Костюк зробила брейк, але сет закрила грекиня.

У другому сеті на полі точилася рівна боротьба: обидві тенісистки виходили вперед та обмінювалися брейками. Врешті партію перевели на тайбрейк, де українка здобула перемогу.

На початку вирішальної партії Марта програла свою подачу, але відразу ж оформила два брейки поспіль. У дев’ятому геймі українка подавала на матч, але Саккарі взяла її подачу, та вже у наступному геймі українка зробила брейк та здобула перемогу.

Наступною суперницею Костюк стала восьма ракетка світу Марія Саккарі, яка за два стартові матчі програла лише чотири гейми. Тенісистки вже тричі зустрічались між собою: лише одна зустріч завершилась перемогою українки.

Наступною суперницею Марти стане хорватка Донна Векіч, яка в 1/8 фіналу сенсаційно обіграла американку Коко Гофф. Зазначимо, що Костюк залишилася єдиною представницею України в одиночному розрядів – Еліна Світоліна зачохлила ракетку в 1/8 фіналу, поступившись Маркетті Вондроушовій.

У попередньому раунді Костюк у двох сетах здолала господарку кортів, французку Клару Бюрель з рахунком 7:6 (7:3), 6:2. А на старті змагань обіграла новозеландку Лулу Сан.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-30 19:49:10