Україна і світ

Штраф за прослуховування російської музики в громадських місцях: сума та коли виписується

В Україні пропонують збільшити штрафи за прослуховування російської музики в громадських місцях.

Для цього на сайті Верховної Ради був зареєстрований законопроєкт № 9547 про внесення змін до статті 155 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо підвищення відповідальності за порушення законодавства закладами торгівлі, громадського харчування та сфери послуг у сфері обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора.

Який тепер буде штраф за російську музику та кого можуть оштрафувати — читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Зараз дивляться

Штраф за прослуховування російської музики: сума

В законопроєкті депутати пропонують збільшити суму штрафу від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 5 100 до 8 500 грн.

Якщо злочин повториться, то доведеться заплатити від 17 000 до 25 500 грн.

Нагадуємо, що зараз штраф за прослуховування російської музики в публічних місцях становить 70 грн.

Юристи Безоплатної правової допомоги зазначили, що заплановані зміни до статті 155 Кодексу України про адміністративні правопорушення стосуються підвищення відповідальності за порушення законодавства закладами торгівлі, громадського харчування та сфери послуг у сфері обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора, але наразі цей закон ще не було прийнято.

Юристи БПД також прокоментували, що у разі прослуховування російської музики в громадських містах ви вправі викликати поліцію для фіксування даного правопорушення.

Обмежень законом немає, кого саме можуть притягнути до відповідальності. Це можуть бути і магазини, і заклади харчування, і установи, і фізичні особи тощо.

Особисту скаргу на таку людину ви не подасте, але можете посприяти для притягнення її до адміністративної відповідальності, — відмітили юристи.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-30 19:06:04