Україна і світ

Понад 200 учасників відвідали зустріч, присвячену підвищенню точності Сил оборони

Про це повідомив 30 липня віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Учасники створили технології, які зможуть підвищити точність та влучність операцій Сил безпеки й оборони.

Участь у хакатоні взяли понад 200 інноваторів із 60 команд. У фінал вийшли 12 із них, які й отримали гроші на розвиток продукту.

Вони представили:

— удосконалені системи наведення;

— об’єднання датчиків та аналіз даних;

— розумні боєприпаси;

— симулятори та навчальне програмне забезпечення;

— автономні та напівавтономні системи.

«Ці рішення підвищать точність прильотів по ворогу, а результати побачите у звітах ураженої техніки», — запевнив Михайло Федоров.

Учасники випробували свої розробки на полігоні. Brave1 продовжить працювати з усіма командами-фіналістами, щоб військові якнайшвидше отримали готові розробки та почали використовувати їх проти ворога.

Хакатон — це можливість долучитися до проєктів, які допоможуть військовим. Brave1 постійно проводить такі заходи, щоб захисники отримували найсучасніші технологічні рішення, а для розробників це ще один спосіб заявити про себе й залучити кошти від інвесторів.



Як повідомляла АрміяInform, оборонний кластер Brave1 не лише видає гранти на розробку, а й допомагає залучати інвестиції. Живий приклад був на останньому Invest Demo Days, який організували Brave1. Розробники Ailand Systems залучили $200 000 від Фонду  «Незламні».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-30 19:13:38