Україна і світ

Українці зараз об’єднані кольорами: Володимир Зеленський привітав з Днем державного прапора

Президент України Володимир Зеленський привітав з Днем державного прапора під час урочистостей з нагоди, що відбулися в Києві біля монумента «Батьківщина-Матір».

Про це повідомляє АрміяInform.

Президент наголосив, що українці зараз об’єднані кольорами з багатьма попередніми поколіннями, які билися заради України і які звільняли від загарбників свою землю, мріяли про незалежну Україну і творили національну державність.

«У наших синьо-жовтих кольорах весь досвід українського народу, пам’ять українців та шлях України. Шлях, який ніколи не був легким, але який зробив наших людей такими. Такими сміливими, якими люди козацького роду були і будуть завжди. Такими сильними, які надихають весь світ, повертаючи не лише для себе, але й для людей інших народів впевненість, що у нашому світі все ж таки є місце для справедливості. Бо ми зараз в цій війні в першу чергу відвойовуємо для України, для українців, саме право на справедливість. На своє, на свою свободу, на свою національну гідність, на свою безпеку, на свою власну державу», — заявив Президент і наголосив, що українці мають йти цим шляхом разом.

«Історичний шлях України і дух наших національних кольорів навчив нас тому, що Україна зміцнюється і досягає своїх цілей тільки за умови, коли наші люди дійсно разом. У єдності заради синьо-жовтого прапору, заради України. Коли ми впізнаємо рідних, побачивши синьо-жовту стрічку, коли ми один одному побратими, коли ми дбаємо про Україну разом і захищаємо Україну разом, і коли цю нашу українську єдність у вирішальні моменти не збити жодними внутрішніми суперечками», — констатував Президент.

Раніше АрміяInform розповідала про привітання з нагоди Дня державного прапора Міністра оборони України Рустема Умєрова.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-08-23 10:34:42