Україна і світ

У ЗСУ кажуть про “нетипову поведінку” РФ на одному з напрямків

Фото: УНІАН

За останні три доби на Запорізькому напрямку на зафіксували жодних штурмових дій російських військ, що є нетиповою поведінкою для загарбників.

Про це повідомив речник Оперативного угруповання військ Таврія Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону Єдині новини.

Ситуація на Запорізькому напрямку

Лиховій заявив, що на Оріхівському та Гуляйпільському напрямках, які охоплюють Запорізьку область, протягом останніх трьох діб не було жодної штурмової дії росіян.

Зараз дивляться

— Це привід звернути на це увагу, тому що ділянка велика й очевидно, що росіяни нікуди не поділися, але нуль штурмових дій, це нетипова поведінка для останнього періоду, — сказав Лиховій.

Речник додав, що українські військові стежитимуть за ситуацією. Він також додав, що на Придніпровському напрямку ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із плацдарму на лівобережжі Дніпра.

— Певна активність, якщо можна і так назвати, у нас зберігається на Придніпровському напрямку, де противник не полишає спроб вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Однак вчора був лише один ворожий штурм на позиції наших підрозділів в районі села Кринки, – додав він.

За його словами, ворожі штурми були безрезультатними і втрат позицій ЗСУ не допущено.

Також Лиховій додав, що не пов’язував би ці події із операцією Сил оборони на Курщині, адже “у росіян немає ресурсів для ведення ефективних наступальних дій на кількох напрямках одночасно”.

Про те, що російські окупаційні війська активізувалися в районі Кринків в Херсонській області Лиховій повідомляв 15 серпня. Зокрема, він відзначав, що на тому напрямку день у день відбувається чимала, як для такого невеликого відрізка, кількість штурмів.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 909-тю добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-20 22:21:30