Україна і світ

У росармії збільшилася кількість охочих здатися в полон — ГУР

З початку червня збільшилась кількість звернень військових рф, які бажають здатись в полон через проєкт «Хочу жить».

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону «Єдині новини» 26 червня.

«Кількість заявок на проєкт «Хочу жить», особливо з початку червня, зросла. Це пов’язано саме з черговими бездумними штурмами російських окупантів. Пояснюється це активізацією дій, зокрема на півночі нашої країни — на Харківському напрямку. Люди, які думали, що їх не будуть відправляти як гарматне м’ясо на штурмові дії, люди, які думали, що відсидяться десь, тепер не хочуть вмирати», — повідомив Андрій Юсов.

Він зазначає, що дехто з них справді не хоче бути військовим злочинцем, тому намагається врятувати своє життя і звертається до України.

«Україна таку можливість надає і гарантує. Ми цивілізована країна, яка дотримується Женевських конвенцій», — наголосив представник ГУР.

Нагадаємо, державний проєкт «Хочу жить» працює з вересня 2022 року і дуже ефективно. Головне завдання — зберегти життя військовослужбовців рф, які не бажають воювати на території України і проти України, не бажають виконувати злочинні накази путінського режиму.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInfоrm, у ГУР зазначили, що 53-й обмін полоненими між Україною та росією ще не завершився. Операція триває.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-26 15:27:35