Суспільне мовлення

У Львові затримали працівника міського управління охорони історичного середовища

У Львові затримали працівника управління історичного середовища міської ради. Посадовця підозрюють в одержанні хабаря.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради з посиланням на керівницю управління Тетяну Балукову. Також цю інформацію Суспільному підтвердили правоохоронці.

Працівника міського управління охорони історичного середовища затримали сьогодні, 19 березня. Посадовця затримали за підозрою в одержанні неправомірної вигоди. Суму хабаря, а також особу чиновника правоохоронці не розголошують.

У Львівській міській раді заявили, що максимально сприятимуть розслідуванню, та подякували слідчим СБУ за роботу.

Це не перший корупційний скандал, який стосується управління історичного середовища. Як повідомляло Суспільне, 15 серпня 2023 року колишнього т.в.о. керівника управління охорони історичного середовища Георгія Корнєєва та його спільницю затримали за підозрою у хабарництві. За даними слідства, за погодження технічної документації експосадовець одержав 1 500 доларів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Після цього перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко заявив, що управління охорони історичного середовища буде повністю перевантажено. 11 вересня у Львівській міській раді оголосили конкурс на посаду керівника управління охорони історичного середовища. Нею стала 35-річна архітекторка Тетяна Балукова.


Джерело: Суспільне мовлення України