Суспільне мовлення

У Львові водіїв, комунальників і працівників ЦНАПів навчають основ безбар’єрності

У Львові вчать основам безбар’єрності та доступності. Цього тижня триває етап навчань для водіїв та контролерів громадського транспорту, комунальників, працівників ЦНАПів, працівників театрів, музеїв тощо.

Як розповіла Суспільному керівниця міського управління туризму Христина Лебедь — такі навчання мають як теоретичну, так і практичну частину.

Під час практичної частини на конкретних прикладах показують як правильно надавати послуги, наприклад, людям у кріслах колісних.

Сьогодні на одній із міських зупинок транспорту водіям та контролерам на прикладі автобусу та пасажирів на кріслах колісних показували як коректно спілкуватись із пасажиром, як допомогти йому за потреби потрапити у салон і зробити це безпечно.

Навчання з доступності та безбар’єрності у Львові. Фото: Суспільне Львів

“На водіях лежить велика відповідальність, тому що саме від них залежить і курсування, власне, громадського транспорту, і якість послуг, і безпека, що, мабуть, найважливіше в цьому всьому. І тому безбар’єрність повинна бути завжди безпечною, але водночас повинна бути правильною, коректною. Щоб при пересуванні містом кожна людина відчувала повагу до себе, відчувала гідність, і не відчувала якогось зверхнього ставлення”, — каже викладач проєкту з доступності Володимир Висоцький.

За словами керівниці міського управління туризму Христини Лебедь, ці навчання — елемент комплексного підходу до безбар’єрності в місті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

“Це довгий шлях, в першу чергу — в усвідомленні, розумінні іноді елементарних, а іноді не очевидних речей. Ми розвінчуємо свої стереотипи, змінюємо сприйняття звичних речей. І паралельно мають відбуватися й інші інфраструктурні речі. Ми працюємо з бізнесом, продовжуємо навчання для представників готельної та ресторанної сфери”, — каже Христина Лебедь.


Джерело: Суспільне мовлення України