Салат с креветками и кукурузой: рецепт на праздники
Салат з креветками та кукурудзою актуальний і смачний, особливо, коли ми говоримо про зимові свята. Завдяки креветкам, цей салат стає джерелом білка та мікроелементів, а кукурудза додає йому солодку нотку і насичує клітковиною.
Як приготувати салат з креветками та кукурудзою та що додати для смаку та аромату – читайте в нашому матеріалі.
Комбінація ніжних креветок, овочів і ароматної зелені створює ідеальний смаковий баланс. А заправка у вигляді легкого йогуртового соусу чи класичного майонезу додає страві завершеності.
Салат з креветками та кукурудзою: рецепт
Готується цей салат швидко, а його компоненти завжди виглядають яскраво на тарілці.
Інгредієнти:
- креветки (варені та почищені) – 200 г
- кукурудза – 1 баночка
- огірок свіжий – 2 шт.
- яйця варені – 4 шт.
- зелена цибуля та петрушка – до смаку
- майонез чи натуральний йогурт з гірчицею
Якщо хочете зробити салат більш ситним, додайте у салат 1-3 ст. л. вареного рису.
Приготування:
- Огірок наріжте невеликими кубиками.
- Злийте зайву рідину з кукурудзи.
- Яйця натріть на тертці чи наріжте кубиками.
- Подрібніть зелену цибулю та петрушку (листочки петрушки, без гілочок).
- Викладіть усі підготовлені інгредієнти в салатницю. Додайте креветки. Салат посоліть, поперчіть та заправте майонезом чи йогуртом з гірчицею.
Для оригінальної подачі можна викласти інгредієнти шарами чи прикрасити їх зернами граната. Якщо ж ви любите експериментувати, спробуйте додати трохи авокадо, який зробить салат більш кремовим та трохи соку лимона для свіжості. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-27 15:33:00