Україна і світ

Салат с креветками и кукурузой: рецепт на праздники


Салат з креветками та кукурудзою актуальний і смачний, особливо, коли ми говоримо про зимові свята. Завдяки креветкам, цей салат стає джерелом білка та мікроелементів, а кукурудза додає йому солодку нотку і насичує клітковиною.

Як приготувати салат з креветками та кукурудзою та що додати для смаку та аромату – читайте в нашому матеріалі.

Комбінація ніжних креветок, овочів і ароматної зелені створює ідеальний смаковий баланс. А заправка у вигляді легкого йогуртового соусу чи класичного майонезу додає страві завершеності.

Салат з креветками та кукурудзою: рецепт

Готується цей салат швидко, а його компоненти завжди виглядають яскраво на тарілці.

Інгредієнти:

  • креветки (варені та почищені) – 200 г
  • кукурудза – 1 баночка
  • огірок свіжий – 2 шт.
  • яйця варені – 4 шт.
  • зелена цибуля та петрушка – до смаку
  • майонез чи натуральний йогурт з гірчицею

Якщо хочете зробити салат більш ситним, додайте у салат 1-3 ст. л. вареного рису.

Приготування:

  1. Огірок наріжте невеликими кубиками.
  2. Злийте зайву рідину з кукурудзи.
  3. Яйця натріть на тертці чи наріжте кубиками.
  4. Подрібніть зелену цибулю та петрушку (листочки петрушки, без гілочок).
  5. Викладіть усі підготовлені інгредієнти в салатницю. Додайте креветки. Салат посоліть, поперчіть та заправте майонезом чи йогуртом з гірчицею.

Для оригінальної подачі можна викласти інгредієнти шарами чи прикрасити їх зернами граната. Якщо ж ви любите експериментувати, спробуйте додати трохи авокадо, який зробить салат більш кремовим та трохи соку лимона для свіжості. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-27 15:33:00