Суспільне мовлення

У Львові після скандалу з блогеркою закрили один з в’їздів у пішохідну зону площі Ринок

Сьогодні, 10 листопада, у Львові закрили виїзд автівок з парковки ресторану “Фешн” у пішохідну зону міста. Для цього на площі Підкови – вулиці Театральній встановили антипаркувальний стовпець. Це сталось після того, як київська блогерка Анна Краснова опублікувала в Instagram відео, де вона їде площею Ринок у Львові, хоч там заборонений проїзд без перепустки.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

“Виїзд із площі Підкови, де розташований ресторан, на вулицю Театральну, а відтак і в пішохідну зону міста, відтепер закритий. Виїхати з парковки ресторану, як і заїхати, можна лише через проспект Свободи”, — каже керівник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

У департаменті міської мобільності зазначають, що люди, які приїжджають до Гарнізонного храму на церемонію прощання із захисниками, зможуть і надалі паркувати свої авто на площі Катедральній. У цьому їм допомагатимуть працівники “Муніципальної варти”, які контролюють в’їзд авто у пішохідну зону центру міста.

Учора, 9 листопада, київська блогерка Анна Краснова опублікувала відео, де вона під російську музику їде на “Мерседесі” площею Ринок у Львові. Завдяки даним з камер відеоспостереження вдалось з’ясувати, що у пішохідну зону автівка заїхала з парковки ресторану “Фешн” через вулицю Театральну. Водійка мала виїхати з пішохідної зони, повернувши праворуч у напрямку пр.Свободи.

“Натомість грубо порушила правила дорожнього руху, свідомо проігнорувала заборону повороту ліворуч, демонстративно опустила бокове вікно, увімкнула голосніше російську “попсу” та проїхалась через площу Ринок”, — каже Олег Забарило.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Відео із зафіксованими номерними знаками вже передали в поліцію.


Джерело: Суспільне мовлення України