Суспільне мовлення

У Львові іноземець збив 58-річну жінку, а через три години загинув у ДТП

У Львові водій “Нісана” збив жінку. Через три години цей водій потрапив у ще одне ДТП та загинув.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Нацполіції Львівщини.

Як попередньо встановили правоохоронці, 17 жовтня близько 21 години на вулиці Шевченка у Львові водій автомобіля “Нісан”, 50-річний іноземець, збив 58-річну львів’янку, яка переходила дорогу поза межами пішохідного переходу. Внаслідок ДТП жінка отримала травми.

“Постраждалій поставили шину та помістили на пневматичні ноші. 58-річну пацієнтку з попереднім діагнозом: відкритий перелом лівої нижньої кінцівки, закрита черепно-мозкова травма, забій грудної клітки, органів черевної порожнини та тазу у стані мозкової коми каретою “швидкої” доставлено до лікувального закладу”, — повідомили у Львівському обласному центрі екстреної медицини.

За кілька годин, близько 23.45, після оформлення дорожньо-транспортної пригоди на цьому ж місці сталась ще одна аварія. 22-річний водій “Хонда Акорд” на смерть збив водія “Нісан”.

“Водій автомобіля “Хонда Акорд”, 22-річний львів’янин, не стежив за ситуацією на дорозі, не вибрав безпечної швидкості, внаслідок чого збив конуси та дорожній знак “Оформлення ДТП”, які поліцейські виставили на проїзній частині, оскільки забезпечували безпеку руху, далі — скоїв наїзд на водія, який вчинив попередню ДТП та на водія евакуатора, котрий приїхав за автомобілем “Нісан”, пошкодженим під час попередньої аварії”, — йдеться у повідомленні Нацполіції Львівщини.

Після цього “Хонда” зіткнулась ще зі службовим автомобілем поліції, який стояв з увімкненими проблисковими маячками. Внаслідок наїзду водія евакуатора із травмами доправили до лікарні, а водій “Нісана”, 50-річний іноземець, від отриманих травм помер на місці події.

Фото з місця ДТП на вулиці Шевченка у Львові. Фото: Суспільне Львів

Поліцейські затримали водія “Хонди” в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За фактом ДТП, що сталась о 21.00, слідчі відкрили кримінальне провадження щодо порушення безпеки дорожнього руху. За тією ж статтею правоохоронці відкрили ще одне кримінальне провадження за фактом другої ДТП. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до восьми років. Також водія можуть позбавити прав строком до трьох років. Поліцейські встановлюють всі обставини події.


Джерело: Суспільне мовлення України