Україна і світ

У Києві влада знову відхилила петицію про скасування зупинки транспорту під час тривог

Влада Києва знову відмовилася підтримати петицію проти зупинення наземного громадського транспорту під час повітряних тривог у столиці.

Петицію з проханням не зупиняти наземний транспорт відхилили

Міська влада у своїй відповіді звертає увагу на останні наслідки повітряних атак Росії зокрема 24.02.2023 поблизу села Володаги Сумської області, 22.03.2024 у Запоріжжі, 22.03.2024 поблизу села Прогрес Чернігівської області.

Також наголошується, що твердження авторів петиції, що “Київ уже добре прикритий ППО” спричинене хибним уявленням про можливі наслідки повітряних атак РФ.

Зараз дивляться

— Водночас, у разі оголошення сигналу Повітряна тривога, людина, з метою збереження свого життя і здоров’я, має право і повинна мати відповідну можливість пройти до укриття цивільного захисту. Позбавлення такого права та можливості водіїв і пасажирів рухомого складу громадського транспорту Києва буде протиправним і спрямованим на нівелювання одного з основних прав людини, – йдеться у відповіді мера Києва Віталія Кличка.

Крім того, наголошується, що рішення Ради оборони Києва ухвалювали з урахуванням оцінки поточної та прогнозованої безпекової ситуації в столиці. Його можуть переглянути виключно за умови її суттєвої стабілізації та надходження відповідних рекомендацій від Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, 5 травня на сайті Київської міської ради чергова петиція із закликом припинити зупинення наземного транспорту під час повітряних тривог у столиці набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

У березні 2023 року три петиції на сайті Київради із закликом скасувати зупинення громадського транспорту під час повітряної тривоги в Києві набрали необхідні для розгляду голоси. Ще дві петиції на цю тему набрали необхідні голоси у квітні та травні 2023 року. Попередні рази влада Києва відмовила у проханні за всіма петиціями.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-28 15:02:39