Україна і світ

Гендерна упередженість у медицині: австралійки поділилися своїми історіями

Жінки із Австралії поділилися історіями після того, як федеральний уряд створив команду експертів для боротьби з “медичним женоненависництвом”.

Гендерна упередженість у медицині

Дослідження показало, що дві третини жінок з усієї Австралії стикалися із гендерними упередженнями чи дискримінацією у сфері охорони здоров’я, особливо під час гінекологічних оглядів або пологів.

Помічниця міністра охорони здоров’я Австралії Гед Кірні, яка досліджує ці питання, зазначила, що гендерна упередженість вплетена в сучасну медицину.

Зараз дивляться

Вона пояснила це тим, що впродовж століть чоловіки розробляли гендерну упередженість. Це призвело до прогалин у знаннях та недостатнього фінансування жіночого здоров’я.

Дослідження показують, що часто захворювання у жінок діагностуються пізніше та лікуються гірше, ніж у чоловіків.

Історії пацієнток

Хайді Меткалф розповідає про момент, який вона назвала другим днем народження. Під час пологів акушер раптово і без попередження вирвав плаценту з її тіла. Це була однією із найдраматичніших подій в її житті.

Меткалф за професією медсестра, тому знає, що зазвичай, плацента сама відокремлюється від матки. Жінка не очікувала такого грубого втручання.

– Це було схоже на насильство, – згадує Хайді.

Надія Акбар із Сінгапуру також поділилися історією, коли лікар помилково діагностував у неї сильну втому “стресу материнства”. Однак з’ясувалося, що у неї рак щитоподібної залози.

Коли жінка переїхала до Австралії, вона зіткнулися з проблемою, коли лікарі не змогли діагностувати розрив хряща у кульшовому суглобі та зміщення міжхребцевого диска.

Лаура, у якої виявили черепно-мозкову травму після багаторічних звернень, зізнається, що не почувається у безпеці через постійне зневажання її симптомів.

Кірні ділиться, що її команда має на меті побудувати систему охорони здоров’я, яка працюватиме для всіх. Вона сподівається, що Австралія стане лідером у цій галузі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-05 14:11:07