Україна і світ

Зліт МіГ-31К та бомбардувальників у РФ: окупанти запустили по Україні ракети

Зранку по всій Україні пролунала масштабна повітряна тривога – на території Росії злетіли п’ять бортів бомбардувальників Ту-95 та один МіГ-31К, який зазвичай є носієм балістичних Кинджалів. Близько 10-ї години ворог почав комбіновану ракетну атаку на Україну.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Зліт російських літаків

За інформацією українських військових, о 07:19 зафіксували зліт п’яти літаків Ту-95 з аеродрому Оленья, що в Мурманській області.

Зараз дивляться

О 09:48 Повітряні сили попередили про вихід балістики з окупованого Криму. Телеграм-канал Крымский ветер опублікував підтвердження – слід від пуску ворожої ракети.

Станом на 10:19 борти Ту-95МС запустили ракети Х-101/555. Це ті літаки, які злетіли ще вранці. У південних та центральних регіонах фіксуються крилаті ракети Калібр – випущені з підводних човнів з північно-східної частини Чорного моря.

У Рязанській області в небо піднялося три борти ворожих Ту-22М3.

Російські кораблі у морі

Військово-морські сили ЗСУ повідомляють, що в Чорному морі на ранок перебуває один російський корабель, який є носієм крилатих ракет Калібр загальним залпом до чотирьох ракет. В Азовському морі – три ворожі кораблі, носії крилатих ракет Калібр відсутні.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що російські терористи запустили свої ракети в той час, коли на вулицях найбільше людей.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 866-ту добу. За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-08 10:52:04