Львівський портал

Росіяни штурмуватимуть Запорізький напрямок, щоб обрізати логістику ЗСУ, – Сили оборони

Речник Сил оборони півдня Владислав Волошин заявив, що українські військові прогнозують найближчими днями активізацію штурмових дій російських військ у районі населених пунктів Оріхів і Мала Токмачка на Запоріжжі. Про це пише hromadske. 

За словами Владислава Волошина, росіяни активізуються на так званому Роботинському виступі, щоб узяти під вогневий контроль українські логістичні шляхи. 

«Якщо тут буде прорив, то противник може взяти під вогневий контроль логістичні шляхи, які йдуть із Запоріжжя на схід України. Там Сили оборони тримають Донецьку і південну частину Запорізької області. Тому ворог за будь-яку ціну намагатиметься взяти це під контроль», – заявив речник.  

Він зазначив, що наразі росіяни збирають штурмові групи під Оріховом і Роботиним, і вже за кілька днів очікується активізація штурмових дій окупантів. 

«Ворог перекидає туди особовий склад, розвідку, проводить логістичне забезпечення. І в недалекому майбутньому, за кілька днів, імовірно, активізує штурмові дії», – сказав він. 

Владислав Волошин також зазначав, що мета штурмових дій росіян на Запорізькому напрямку – повністю вийти на адміністративні кордони Донецької області, а також окупувати місто Запоріжжя. 

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно, 2 жовтня у ЗСУ офіційно підтвердили вихід із Вугледара на Донеччині. Це довелося зробити, щоб уникнути оточення. Зі свого боку президент Володимир Зеленський заявив, що рішення було правильним, бо потрібно було зберегти українських військових.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-06 09:57:03