Україна і світ

«Мерседеси» для спецпризначенців: британці обшиють бронею автомашини для бельгійських командос

Відповідно до офіційного повідомлення, розміщеного на порталі виробника зі Сполученого Королівства, британська сторона має поставити 87 тактичних бронеавтомобілів, базою для яких слугуватимуть позашляховики Mercedes-Benz UNIMOG, повідомляє АрміяInform.

Власно кажучи, така домовленість є лише частиною угоди з переоснащення автопарку підрозділів спецпризначення міністерства оборони Бельгії. Спочатку цю програму мала реалізовувати компанія Jankel Armoring Limited, яка зобов’язалася переоснастити 199 «мерседесів» для бельгійських командос. Однак підприємство Jankel збанкрутувало, і його активи перебрала на себе компанія NP Aerospace.

Французьке видання Solondais позиціонує компанію NP Aerospace як провідного британського виробника та інтегратора передових систем броні. Такі підприємства, зокрема, спеціалізуються на переоснащенні комерційних транспортних засобів, «навішуючи на них» захисні «обладунки».

Програма створення транспортників LTTV. Фото: NP Aerospace

Щодо реалізації контракту з BeMOD, то, окрім виробництва нових транспортних засобів LTTV для бельгійських військовиків, ця угода також включає довічну технічну підтримку парку транспортних засобів LTTV, для доставки якої NP Aerospace використовуватиме свій перевірений бізнес-підрозділ систем транспортних засобів, послуг і запчастин.

На додаток до контракту LTTV, NP Aerospace також підписала угоду на експлуатаційну підтримку з BeMoD для його парку транспортних засобів швидкого реагування (RRV), інтелектуальна власність на який тепер належить NP Aerospace.

Автомобіль LTTV розроблений, щоб забезпечити створення модульної та конфігурованої тактичної машини підтримки, яка має переваги застосування ротаційних блоків, що дозволяють швидко змінювати роль машини для універсальності операційної платформи. З корисним навантаженням понад 3 тонни, залежно від кінцевої специфікації транспортного засобу, LTTV має 3 основні варіанти для підтримки спеціальних операцій, включаючи варіант машини швидкої допомоги. Поряд із настроюваним користувачем повністю інтегрованим набором військових підсистем, який включає знімний комплект балістичного захисту, систему захисту від перекидання (ROPS), кріплення для зброї та комунікаційні пристосування.

Підполковник Жан-Франсуа Геннот з BeMoD сказав: «Ми дуже задоволені придбанням активів Jankel Armouring Limited компанією NP Aerospace, що дозволило нам змінити наші нинішні контракти та підтримувати наш парк спецтехніки. Тривалий досвід у цьому секторі NP Aerospace є дуже багатообіцяючим, і ми з нетерпінням чекаємо тривалої та, сподіваємось, плідної співпраці».

Програма створення транспортників LTTV. Фото: Jankel
Програма створення транспортників LTTV. Фото: Jankel

Джеймс Кемпстон, генеральний директор NP Aerospace, прокоментував: «Після нашого нещодавнього оголошення про придбання активів Jankel Armouring Limited ми справді дуже раді оголосити про отримання цього великого контракту, який був запропонований нам замовником BeMoD. Зараз ми готуємо все, щоб програма LTTV запрацювала та відповідала очікуванням клієнтів. Це чудова новина для NP Aerospace, для нашого ланцюжка поставок у Великій Британії та для міста Ковентрі, оскільки ми продовжуємо створювати та/або підтримувати висококваліфіковані робочі місця в регіоні й у наших партнерствах з постачальниками».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Процес спеціального переобладнання та оздоблення бронею транспортних засобів, що здійснюють фахівці компанії NP Aerospace. Візуалізація: NP Aerospace

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-10-06 06:40:09