Україна і світ

Атака дронів на Оскольський меткомбінат в РФ: у ГУР розповіли про наслідки

Оскольський електрометалургійний комбінат у Бєлгородській області РФ, який вночі 1 липня атакували безпілотники, виведено з ладу.

Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини.

Наслідки атаки на Оскольський металургійний комбінат у РФ

– Це одне з ключових підприємств російського військово-промислового комплексу, основними замовниками якого є військові виробництва – автотехніки, бронетехніки та всі ті, які використовують метал, – пояснив він.

Зараз дивляться

Юсов зауважив, що Оскольський електрометалургійний комбінат – єдине в РФ підприємство повного циклу, і воно зупинено.

– На найближчі місяці відновлення його роботи в повному обсязі буде проблематичним. Це означає ускладнення і зрив виконання оборонних замовлень, відповідно – ланцюжків поставок… Це наслідок воєнних злочинів РФ проти України, – додав представник ГУР.

Раніше ЗМІ повідомляли, що 1 липня безпілотники вразили підстанцію у Бєлгородській області РФ, внаслідок чого зупинився Оскольський електрометалургійний комбінат імені Угарова.

Цей комбінат – один із найбільших у РФ виробник металопродукції, який відіграє важливу роль в оборонній промисловості країни-агресора. Він забезпечує сировиною підприємства, що випускають танки, бронетехніку, ракети та інше озброєння.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 863-тю добу. За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-05 13:23:07