Україна і світ

В Генштабі показали, як британці навчають українців боїв в міській забудові

Як повідомили в Генеральному штабі ЗСУ, британські інструктори та інструкторки в межах операції ІНТЕРФЛЕКС на території Великої Британії здійснюють підготовку українських військових. 

Одним із ключових аспектів цієї підготовки є навчання тактики боїв у міській забудові та сільській місцевості. 

В Генштабі зазначають, що інструктори передають свої знання та досвід, допомагаючи українським військовим ефективно діяти в міських забудовах та населених пунктах. 

Це включає патрулювання, пересування в міській забудові, основні принципи підходу до будинку, вхід в будинок, безпечну зачистку і утримання будівлі тощо.

За словами британського інструктора Стіво, в умовах міської забудови не просто підійти до будинку і зачистити його, адже військові повинні одночасно контролювати всю місцевість, що їх оточує, і зосереджуватися на всіх можливих загрозах. 

«Всі рухи мають бути контрольовані, прицільні, зосереджені і професійні. Повільно — це плавно, а плавно — це швидко! Повільні, але правильні дії дозволяють досягти більшої ефективності», — пояснює він.

Стіво розповідає, що під час планування занять проводиться аналіз досвіду українців та їхнього ворога, намагаючись надати максимум актуальних занять, щоб новобранці відпрацювали кожну дію правильно.

Комунікація не менш важлива: ті, хто рухаються спереду, повинні передавати інформацію назад так, щоб вся група була обізнаною з обстановкою.

Інструктор наголошує новобранцям на важливості дисципліни: «Якщо ви бачите, що ніхто не прикриває певний сектор вогню, вам слід взяти це на себе. Робіть це правильно, і ви залишитеся живими. У бойових умовах ваш мозок є так само важливим, як і ваша зброя!», — підкреслює Стіво.

«Я мав можливість відвідати Україну до війни і я хочу допомогти захистити цю прекрасну країну. Українці дуже мотивовані, оскільки це означає багато для них: вони воюють за свою країну, свій прапор і свою сім’ю. Якщо я їм дозволю, вони ніколи не припинять задавати запитання, адже вони прагнуть вчитися, – розповідає британський інструктор.

Насамкінець, в Генштабі подякували народу Великої Британії та країнам-партнерам за безцінну підтримку українців, яка є важливим ресурсом для підвищення бойової готовності українських військових в умовах боротьби за свою незалежність.















Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, нещодавно в Польщі завершилися багатонаціонального навчання «Три мечі 24». У навчанні взяли участь військовослужбовці Литовсько-Польсько-Української бригади та представники афілійованих підрозділів. Основу українського контингенту склали військовослужбовці ДШВ ЗСУ.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-07-05 12:41:18