Україна і світ

У Гонконзі зафіксовано випадок ботулізму: жінка заразилася після ін’єкцій ботокса

У Гонконзі 57-річна жінка заразилася ботулізмом. За одною з версій, це сталося внаслідок надмірної дози  ботоксу або через неправильне застосування препарату.

Укол краси

Ботокс зазвичай використовують як засіб боротьби зі зморшками. Однак, як і будь-який інший препарат, він має ряд протипоказань і може викликати ускладнення.

Найчастіше це виникає за неправильного введення, недотримання основних правил безпеки або якщо товар неліцензійний чи закінчився термін його придатності.

Смертельна небезпека

Випадок у Гонконзі –  безпрецедентний. 57-річна жінка зробила уколи краси 27 квітня і 15 травня, а вже через три дні в неї з’явилися перші симптоми – проблеми з мовленням і утруднене ковтання.

Після скарг на птоз повік і погане самопочуття, пацієнтку госпіталізували до лікарні, але всупереч рекомендацій медиків зі стаціонару жінка виписалась.

Наступного дня через посилення симптомів і порушення функції ковтання вона знову опинилася у медзакладі. Кілька днів лікування не полегшило її стан,  тому вона опинилася у реанімації.

Діагноз невтішний – ятрогенний ботулізм. Тобто введення ботоксу призвело до системного поширення токсину організмом. Нараді цей випадок розслідує Центр охорони здоров’я (CHP) Гонконгу.

Джерело: Ольга Голубовська

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-24 14:12:41

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин